Grad

PRVI DUBROVAČKI ENERGETSKI TJEDAN Dogodine Grad pod LED rasvjetom

vlahusic novakovic

Razvojna agencija DURA, Grad Dubrovnik i Fond za zaštitu okoliša organiziraju ‘Prvi dubrovački energetski tjedan’ u Gradu Dubrovniku od 13. do 17. listopada 2014. godine. Tim povodom danas je u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održano predstavljanje programa.

O Prvom dubrovačkom energetskom tjednu govorili su gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica Razvojne agencije DURA Andrea Novaković, stručni suradnici DURA-e Marko Cosmai i Mihael Lobrović te stručnjak za energetiku Ivica Jakić.
Cilj Prvog dubrovačkog energetskog tjedna, kazala je Andrea Novaković, jest razvijanje svijesti građana Grada Dubrovnika i njegove okolice o racionalnom korištenju energije, mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Novaković je podsjetila kako je Dubrovčanima na raspolaganju energetski info-ured otvoren u sklopu DURA-e još u lipnju 2012. godine.

Djelatnici DURA-e Marko Cosmai i Mihael Lobrović predstavili su program energetskog tjedna.
Tako će se u utorak, 14. listopada održati konferencija na temu ‘Održivo gospodarenje energijom’, čiji je cilj pregled postojećih potencijala za investicije u obnovljive izvore energije i mjere energetske učinkovitosti te usmjeravanje prema održivom energetskom planiranju na području Grada Dubrovnika.

U srijedu, 15. listopada održat će se predstavljanje nacionalnih energetskih programa i programa Europske unije za financiranje projekata. Također su predviđene igraonice za djecu na temu: „Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš“ u Osnovnoj školi Ivana Gundulića i dubrovačkim vrtićima Palčica i Ciciban.

Završna dva dana Prvog dubrovačkog energetskog tjedna, 16. i 17. listopada na sajmu ‘DUBROVNIK ECO ENERGY 2014’ u Sponzi, predstavnici tvrtki predstavit će nove tehnologije i usluge građanima Grada Dubrovnika, s tim da će se u četvrtak, 16. listopada ispred Sponze u 13.00 sati održati predstavljanje dva električna vozila iCARO i Electa Sol za gradsku vožnju.

Otvarajući Prvi dubrovački energetski tjedan gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je nužnost povećanja energetske učinkovitosti, posebno u segmentu vode istaknuvši kako moramo više iskoristiti potencijal tog vrijednog resursa.
Vlahušić je najavio kako će se uskoro u parku na Batali postaviti 15-ak moderno dizajniranih uličnih svjetiljki temeljenih na sunčevoj energiji. Nakon završetka projektne dokumentacije tijekom iduće godine štedljiva LED rasvjeta postavit će se na čitavom gradskom području.

 

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ HEP-a Pogledajte tko je bez struje

Dulist

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist