Aktualno

VREMENSKA PROGNOZA Prvi dio siječnja obilježili minusi, a kraj?

bura 8 1

Do kraja siječnja ne očekuje nas promjena vremena. Prognoza je i dalje monotona – stabilno po anticikloni, piše na portalu Crometeo.

Prve dvije trećine mjeseca obilježila je ne često doživljena zimska hladnoća, čak i u Dalmaciji, što se prvenstveno odnosi na obalu i otoke, a u Zagori temperature nisu bile ni blizu rekordnih vrijednosti.

-S obzirom da ovih dana uglavnom imamo prosječne temperature zraka, izvjesno je da će ovogodišnji siječanj završiti u kategoriji “hladnije od prosjeka”, a postoji nezanemariva mogućnost da postane drugi najhladniji siječanj od početka službenih mjerenja – pišu Crometeovci.

Evo i njihove prognoze za Jadran za dane pred nama:

Srijeda donosi pretežno sunčano ili vedro vrijeme. Puhat će umjerena do pojačana bura, podno Velebita jaka do olujna s mogućim orkanskim udarima. Bit će malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 4°C ponegdje u zaobalju do 12°C na jugu Dalmacije.

U pretežno vedri četvrtak i dalje će puhati bura, ali će biti u laganom slabljenju u odnosu na srijedu. U Dalmaciji će biti slaba do umjerena, na sjevernom Jadranu umjerena do pojačana, a podno Velebita i dalje uz olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -4 do 1°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 2°C ponegdje u zaleđu Kvarnera 10°C na jugu Dalmacije.

Petak donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura, u Dalmaciji popodne tiho ili slab sjeverozapadnjak. Jutro hladno s minimalnim temperaturama od -5 do 0°C u zaobalju te od 0 do 5°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 2°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 10°C na jugu Dalmacije.

Stabilno će se zadržati i posljednjeg siječanjskog vikenda. U subotu pretežno vedro. Puhat će slaba bura ili sjeverozapadnjak, a moguća su i razdoblja bezvjetrice. Temperatura zraka bit će neznatno više u odnosu na petak.

U nedjelju suho uz djelomično naoblačenje tijekom dana. Jutro će biti malo toplije, danju temperature bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist