Aktualno

Prve donacije za most dali članovi udruge!

peljeski most2

Udruga 'Pelješki most' najavila je danas okupljanje u svrhu početka skupljanja donacija za Pelješki most, a akacija je započela prij svega nekoliko sati.

Procijenili su vrijednost jedan centimetar mosta – tisuću eura, te pozvali ljude da daju koliko žele, a prvi ulagači su članovi udruge. Donacije planiraju čuvati, a kad Vlada ponovno pokrene izgradnju, stavit će ih na raspolaganje ministarstvu financija.

– Imamo apsolutno pozitivan projekt u kojem možemo sebi i našem narodu dokazati da se s malim djelima, ali s velikim planom može činiti velika djela', kazao je potpredsjednik Udruge za Pelješki most Dragutin Plahutar.

Podsjetimo, iz udruge su najavili kako će predstaviti početka akcije za gradnju infrastrukturnog objekta.

– Mi, članovi – osnivači Udruge "Gradimo Pelješki most" vjerujemo da su ova teška olovna vremena, crne misli i depresivni ljudi, samo ružan privid. Sunce uvijek ispočetka rađa novi dan, a ljudi u njegovoj svjetlosti i toplini imaju sve šanse svijeta i svoju punu sudbinu.

Odlučili smo okupiti narod kako bi prikupili novac za gradnju Mosta: Poveznice naše državne granice, važne prometnice, ali i novog optimizma i zajedništva hrvatskog naroda. Mi ćemo vam reći što smo isplanirali, a vi ćete pitati sve što vas zanima.

Jedan centimetar mosta košta tisuću eura, jasno, može i manje i više, ovisno o procjenama i mogućnosti svakog čovjeka. Važno je da Most sagradimo sami, bez lobija, zamki i prevaranata – naveli su u pozivu medijima iz ove udruge.
 

Pročitajte još

Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva nakon pobjede protiv Grčke

Dulist

Napustio nas je Nevenko Bilobrk u 96. godini života – legenda dubrovačkog urbanizma

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Zona posebnog prometnog režima je neophodna – dnevno kroz nju prođe 12 500 vozila”

Dulist