Grad

Prvak Hrvatske Luka Ivanković i brončane judoke Mokošice kod gradonačelnika

Judo klub Mokosica prv Hrv 22

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas Luku Ivankovića, člana Judo kluba Mokošica koji je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe kadete i kadetkinje, pod vodstvom trenera Jakše Đapića, osvojio titulu prvaka Hrvatske, kao i brončane Leonu Niketić i Vlaha Luja. Prijemu je nazočio i jedan od trenera u klubu Boris Čikato.

Luka Ivanković do zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu došao je s četiri borbe u kategoriji preko 81 kilograma. Ovo je njegova prva medalja osvojena na državnom prvenstvu, a posvetio ju je svom nedavno preminulom treneru Željku Đapiću. Na prvenstvu su nastupili još Leona Daničić i Đivo Milutinović, koji je osvojio peto mjesto.

Gradonačelnik je mladim sportašima i stručnom vodstvu kluba uputio čestitke te poželio nove uspjehe. Trener u klubu Boris Čikato rekao je da je Judo klub Mokošica ove godine na državnim natjecanjima osvojio ukupno pet medalja te je dodao u klubu svjedoče pojačanom interesu mladih za treninzima pa trenutno u Mokošici trenira preko 120 djece.

Mladi judaši treniraju u novoj judo dvorani u Mokošici koja je nakon funkcionalne adaptacije otvorena u siječnju 2020. godine. Uređenje judo dvorane jedna je od brojnih investicija u sport koje je Grad pokrenuo gotovo istovremeno, a sve su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

Pročitajte još

GRADONAČELNIK NAJAVIO VAŽAN PROJEKT Hoćemo li konačno dočekati garažu u Čokolinu!?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

AFERA PLAŽA Marinko Benić iz Zalazaka sunca optužuje županiju, najavio je tužbu protiv države

Dulist