Hrvatska

PRVA SJEDNICA Nikolina Klaić zamjenica predsjednika Savjeta za razvoj civilnog društva

nikolina klaic civilno

Prva sjednica 7. saziva Savjeta za razvoj civilnog društva održana je ove srijede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.Na sjednici je usvojen Poslovnik Savjeta za razvoj civilnog društva te održani izbori za predsjednika i podpredsjednika Savjeta. Nakon javnog isticanja kandidata, za predsjednika je izabran Danko Relić, predstavnik organizacija civilnog društva koje djeluju u području zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete življenja, a za zamjenicu predsjednika izabrana je Nikolina Klaić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao predstavnica državnih tijela.

Ispred UHPA-e, sjednici je prisustvovala i Mihaela Turniški, članica Savjeta ispred udruga koje djeluju u području turizma.

Savjet za razvoj civilnoga društva je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje djeluje na razvoju suradnje Vlade Republike Hrvatske i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj na provođenju Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, razvoju filantropije, socijalnog kapitala, partnerskih odnosa i međusektorske suradnje.

Podsjetimo, dipl. oec. Nikolini Klaić, ovo nije prvi put da je izabrana u Savjet, a od prosinca 2016., podsjetimo, obnaša dužnost državne tajnice i zamjenice ministru u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izvor: UHPA

Pročitajte još

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist

HNB uvodi red u bankarske naknade

Dulist