Aktualno

Provjerite program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2018.

Dan dubrovačkih branitelja 2014. godine, Polaganje vijenaca na Srđu

Dan dubrovačkih branitelja i ove će se godine obilježiti prigodnim programom u trajanju od 1. do 8. prosinca.

Program obilježavanja, kojim će se odati počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani Grada, započinje malonogometnim turnirom ‘Hladnica’ i memorijalnim turnirom u nogometu ‘Josip Zvono’, a nastavlja se satom povijesti o Domovinskom ratu u dubrovačkim osnovnim i srednjim školama.

U sklopu programa, u utorak, 4. prosinca u samostanu Sv. Klare predstavit će se najnovija knjiga Ante Nazora, hrvatskog povjesničara i ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, pod nazivom ‘Domovinski rat – Pregled političke i diplomatske povijesti’.

Program u srijedu, 5. prosinca započet će odavanjem počasti poginulim braniteljima Domovinskog rata na cijelom gradskom području, nastaviti se središnjom proslavom 150. obljetnice osnivanja hrvatskog domobranstva i tradicionalnim križnim putem na Srđ u organizaciji dubrovačke HVIDRA-e, nakon kojeg će se u Muzeju Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal na Srđu otvoriti izložba ‘Stradanje sakralnih objekata na dubrovačkom području u Domovinskom ratu’. Kinematografi Dubrovnik prikazat će film ‘Štafeta smrti’ u kinu Sloboda, dok će program obilježavanja Dana branitelja 5. prosinca završiti koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Dubrovačkog komornog zbora i Mješovitog zbora Libertas u crkvi Male braće.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja, nakon odavanja počasti svim poginulim braniteljima na Boninovu, ispred zgrade Policijske uprave, Liechtensteinovom putu, Srđu i Sustjepanu, u 18 sati u dubrovačkoj katedrali služit će se sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. 6. prosinca s početkom u 20 sati na Stradunu će se održati i koncert Prljavog kazališta.

Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja završit će utrkom ‘Stazom deva’ koja će se održati u subotu 8. prosinca s početkom u 11 sati na serpentinama uz Srđ.

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2018.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist