Crna kronika

PROTEKLI VIKEND U dvije prometne nesreće teško stradale dvije osobe

ilustracija prometna ocevid5

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u svom izvješću izdvaja dvije prometne nesreće koje su se dogodile tijekom proteklog vikenda, a koje su za posljedicu imale teže stradavanje dvije osobe.

Prva prometna nesreća se dogodila u popodnevnim satima u subotu, 28. srpnja u Orebiću. Do prometne nesreće je došlo kada je 41-godišnji vozač teretnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se neprimjerenom brzinom Ulicom Josipa bana Jelačića, oborio 10-godišnje dijete koje je u tom trenutku pretrčavalo kolnik navedene ulice. Uslijed udarca dijete je zadobilo teže ozlijede te je zadržano na liječenju u splitskoj bolnici. Policija protiv 41-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Druga prometna nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima jučer, 29. srpnja, na dijelu Jadranske magistrale u blizini Slanog, kada se 53-godišnji vozač osobnog vozila njemačkih nacionalnih oznaka, državljanin Njemačke, ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već uz razdjelnu crtu, te je lijevim dijelom vozila prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo talijanskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iz suprotnog pravca. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđena 37-godišnja suputnica iz vozila talijanskih nacionalnih oznaka, državljanka Italije, koja je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja njemački je državljanin, uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist