Crna kronika

Prošlo je pet godina od smrti Britt Lapthorne

britt lapthorne

Pet godina od nerazjašnjene smrti mlade Australke Britt Lapthorne u Dubrovniku, hrvatska je policija odustala od teorije da je počinila samoubojstvo, kažu roditelji djevojke koja je pronađena mrtva u Dubrovniku u ljeto 2008. godine.

Njezin otac Dale Lapthorne tvrdi da hrvatska policija još uvijek misli da je riječ o nesreći, dok obitelj vjeruje da im je kći ubijena, a njezino tijelo s utezima spušteno u vodu, prenosi News.com.au, prenosi net.hr

"Vjerujemo da postoje ljudi koji znaju što se dogodilo", rekao je Lapthorne dodavši da će "jednog dana netko trebati očistiti svoju savjest". Dale Lapthorne je kazao i da ove godine on i supruga neće doći na Brittinu obljetnicu smrti u Dubrovnik, ali će biti u Velikoj Britaniji jer "osjeća da treba biti u regiji". Njegova supruga je ostala u Australiji.

Podsjetimo, Britt Lapthorne (21) je s prijateljima iz hostela otišla u noćni klub Fuego. Prijatelji su je izgubili oko 3 sata ujutro i nikad se nije vratila u hostel udaljen oko tri kilometara. Njezino tijelo pronađeno je 18. rujna 2008. godine nakon 18 dana traganja, u raspadnutom stanju kako pluta u Boninovu.

Slučaj su istraživale i australske vlasti, a nakon obdukcije obavljene u Victoriji, obitelji je rečeno da je tijelo djevojke cijelo vrijeme bilo u vodi te da je pokazalo znakove dužeg kontakta s morskim dnom, iako se trebalo podići na površinu za tri dana.

Pročitajte još

Ozlijeđen 34-godišnjak, jedan ga udario posudom za led, drugi staklenom bocom

Dulist

Taksirao i dilao heroin po Dubrovniku

Dulist

Podnesena kaznena prijava protiv dvojice muškaraca za smrt na gradilištu

Dulist