Grad

PROŠLA JE GODINA Nadzor u Revelinu čeka bolje dane

revelin Craziibiza 260715 4

Skoro godinu dana je prošlo otkada je DuList prvi pisao o problemu pucanja tvrđave Revelin, a ništa se konkretno nije napravilo po pitanju osiguravanja nadzora koji bi jedini mogao konačno dati odgovor na pitanje – je li tvrđava popucala kao rezultat rada noćnog kluba ili je jednostavno zub vremena napravio svoje.

Naime, nakon što su nam na naš upit iz Konzervatskorskog odjela ‘lopticu prebacili’ na Grad Dubrovnik, iz Ureda gradonačelnika stigao je odgovor kako se nadzoru nije pristupilo – zbog političke krize.

‘Pao proračun’
‘Prošlo je godinu dana od dogovora kako će se napraviti nadzor tvrđave, međutim treba uzeti u obzir činjenicu da je Proračun Grada Dubrovnika za 2015. izglasan tek u svibnju ove godine, a stupio je na snagu u lipnju. Sukladno zakonskim odredbama javna nabava nije se mogla sprovesti bez proračuna. Postupak javne nabave traje dva mjeseca te je izvođač odabran u srpnju, a sukladno tome poslan im je i ugovor na potpis. Zbog vremena godišnjih odmora ugovor očekujemo kako će ugovor biti potpisan ovih dana’, odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika te poručili kako je posao nadzora dobio Građevinski fakultet pri Sveučilištu u Zagrebu
‘Posao je na natječaju dobio Građevinski fakultet pri Sveučilištu u Zagrebu. Sa radovima se planira nakon pripreme početkom listopada, za što su osigurana tri dana uzastopno bez događanja u prostorijama Revelina i adekvatna skela’, stoji u odgovoru Grada Dubrovnika.

S obzirom na prethodnu ažurnost ama baš svih nadležnih institucija u ovom slučaju tek ostaje vidjeti hoće li radovi zaista početi u listopadu, a zasada vrijedi podsjetiti na kolektivno pranje ruku koje je uslijedilo kada je slučaj došao pod povećalo javnosti.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist