Aktualno

PRONAĐENA NA KORČULI Spašena glavata želva Maro, zapela joj udica u grlu

glavata zelva maro akvarij pula 3

Glavata želva Maro uspješno se oporavlja pulskom akvariju. Ozlijeđena glavata želva stigla je s Korčule u subotu u jutarnjim satima u Centar za oporava morskih kornjača koji djeluje u sklopu Aquarium-a Pula. Naime, progutala je udicu, a brzom reakcijom institucija, Marov je život spašen.

-Njezin dolazak je zanimljiv utoliko što predstavlja uspješan primjer koordinacije i suradnje između različitih institucija. Pronađena je od strane turistkinje na otoku Korčuli koja je primjetila da morska kornjača pasivno pluta, i koja nas je obavijestila putem e-maila. Po primitku istoga odmah smo kontaktirali najbližeg dostupnog veterinara Sergeja Vilivića koji je preuzeo kornjaču – ističu iz pulskog akvarija.

Istovremeno su obavijestili nadležno Ministarstvo, obzirom da se radi o strogo zaštićenoj životinji, koje je organiziralo premještaj kornjače u Split, kod veterinara Marija Gavranovića, posebnog obučenog za rad s morskim kornjačama.

-Tu je kornjača pregledana i obavljeno je rendgensko snimanje koje je pokazalo prisutnost udice u jednjaku.
Na svu sreću nije bilo potrebe za operativnim zahvatom već je udica odstranjena manualno. Jednom kada je procijenjeno da kornjača može podnijeti dulji put veterinar ju je osobno doveo u Centar gdje će se nastaviti njezin oporavak – rekli su iz akvarija.

Izvor: Facebook / Autor: Aquarium Pula

🐢 Glavata želva Maro 🐢 stigla je jučer 18.07.2020. u jutarnjim satima u naš Centar za oporavak morskih kornjača u sklopu…

Gepostet von Aquarium Pula am Sonntag, 19. Juli 2020

 

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović