Grad

Promotivni video o Dubrovniku prikazuje se u američkim zračnim lukama

Grad iz zraka

Turistička zajednica grada Dubrovnika započela je novu promotivnu kampanju na američkom tržištu. Tijekom lipnja i srpnja promotivni video o Dubrovniku prikazuje se preko Reach TV-u u 80 zračnih luka SAD-a na 2500 jumbo ekrana koji se nalaze na putničkim terminalima. Promotivni film pod nazivom ’48 sati u Dubrovniku’ snimala je TV ekipa Reach TV-a krajem travnja u Dubrovniku, u organizaciji TZ grada Dubrovnika. Video traje 15 minuta, a imaju ga priliku vidjeti putnici američkih zračnih luka na svim ekranima, 4-6 puta dnevno. Očekuje se da će film u dva mjeseca pogledati preko 15 milijuna putnika.

United Airlines povezuje Dubrovnik sa SAD-om direktnim letom s Newarkom četiri puta tjedno do početka listopada, a letovi su odlično popunjeni.

Od početka godine do 19. lipnja ove godine u Dubrovniku su boravila 60 272 turista iz SAD-a, što je 9 posto više u odnosu na 2023. godinu. U navedenom razdoblju gosti iz SAD-a ostvarili su 166 359 noćenja, što je 7 posto više u odnosu na prošlu godinu. Američko tržište je u porastu svake godine, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu, u 2024. bilježimo rast od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima.

Budući da su američki turisti konstantno na drugom mjestu po broju turista u Dubrovniku, SAD tržište je od izuzetne važnosti za Dubrovnik te je jako bitno održavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika kao poželjne turističke destinacije.

Vdeo možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist