Kultura

PROMOCIJA VUKOREPOVE MONOGRAFIJE ‘Od kad nema pruge, sve je puno tuge’

Vukorep promocija 6

„Pruge koje su život značile“, knjiga – monografija sa preko 600 fotografija i obimnim tekstovima i arhivskim dokumentima autora Stanislava Vukorepa predstavljena je u Hotelu Ivka ove srijede, 20. siječnja, a u sklopu predstavljanja prikazan je i polusatni dokumentarni film s puta po staroj pruzi iz Čapljine do Dubrovnika.

Predstavljanje ove vrijedne knjige u prepunoj dvorani organizirali su Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku i Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Dubrovnik, a predstavili su je akademik Mladen Bevanda, donačelnik Općine Konavle Božo Lasić, ing.želj. prometa Niko Vuković, Boris Njavro, te autor Stanislav Vukorep.

„Dok je bilo pruge, nije bilo tuge, od kad nema pruge, sve je puno tuge!“ stih je naroda koji je 28. svibnja 1976. Ispratio zadnji vlak iz Gruža prema Čapljini, u koju je stigao bez ijednog putnika toga dana prije davnih četrdeset godina. O tome, o gradnji, početcima radova 1898. godine, prvom dolasku vlaka u Dubrovnik, o svim tim malim mjestima kroz koja ja „Ćiro“ prolazio, pričalo se večeras sa puno sjete i sjećanja na predstavljanju ove vrijedne knjige za sva vremena, kako su svi predstavljači i naglasili.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist