Grad

PROMETNO RJEŠENJE Evo kako ćemo preko Doma zdravlja i Splitskog puta!

dom zdravlja konacno 1

Nastavno na mikrosimulaciju koja se odnosi na promjenu regulacije prometa u ulicama Splitski put i Put Od Republike predstavljenu u svibnju, Promel Projekt d.o.o. izradio je rješenje 1. faze i konačno rješenje nove regulacije odvijanja prometa na području Dom zdravlja-Splitski put-Nazorova-Vukovarska ulica.

Rješenje u prvoj fazi predviđa rekonstrukciju raskrižja Dom zdravlja, novu semaforsku regulaciju, uvođenje pješačkih pothodnika (privozi iz Ulice Pera Čingrije i dr. A. Starčevića), ukidanje prometa na Putu od Republike i pretvaranje u pješačku zonu od križanja ‘Dom zdravlja’ do benzinske crpke INA, preusmjeravanje polukružnog skretača iz privoza Ulice Ante Starčevića u Ulicu Splitski put uz uvođenje jednosmjernog prometovanja u Ulici Splitski put.

PRVA FAZA

KONAČNO RJEŠENJE

Mikrosimulacija je izrađena za jutarnji vršni sat, od 9 do 10 sati. Razina uslužnosti za planirano prometno rješenje na raskrižju Dom zdravlja iznosi C (trenutna razina uslužnosti je D), a na nesemaforiziranom raskrižju Splitski put – Nazorova postiže se najveća moguća razina uslužnosti A. Navedeni zahvati u prostoru povećat će propusnu moć cjelokupnog prometnog sustava.

U mikrosimulaciji planiranog rješenja uključeni su i idejni projekti rekonstrukcije Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića, odnosno rješenje je kompatibilno s planiranom izgradnjom četverotračne Vukovarske ulice i trotračne Ulice dr. Ante Starčevića. Konačnom rješenju prethodi uređenje Ulice Branitelja Dubrovnika.

TRENUTNA SITUACIJA

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist