Zanimljivosti

Proljetno vrijeme stiže tek u svibnju!

Kiša

Kiša će nas pratiti sve do početka svibnja. 

Naime, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), donosi index.hr, sutra će vrijeme biti u početku dana djelomice, a u sjevernim krajevima i pretežno sunčano s ponegdje mogućom jutarnjom maglom. Od sredine dana posvuda oblačnije, mjestimice uz malo kiše, a osobito u istočnim krajevima može biti i pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, a na Jadranu slaba i umjerena ponegdje do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

I u narednim danima će biti i dalje promjenljivo, nestabilno i većinom toplo vrijeme, s najviše sunca u četvrtak i petak na Jadranu. Mogućnost za kišu i pljuskove veća je u kopnenim predjelima, osobito u petak i subotu. Na kopnu slab do umjeren sjeverni vjetar u okretanju na jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu sjeverozapadnjak u okretanju na jugo.

Kišno razdoblje nastavit će se i tijekom idućeg tjedna, a prema dugoročnim prognozama čak bi i Praznik rada trebao biti kišan, nakon čega stiže proljetno vrijeme.

 

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist