Županija

Projekt novog vrtića u Kuparima radi Marko Dabrović i Studio 3LHD

dabrovic nardelli ugovor vrtic kupari

Potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje novog Dječjeg vrtića u Kuparima. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave usluga velike vrijednosti kao najpovoljnija ponuda odabrana je ona tvrtke Studio 3LHD d.o.o. u vrijednosti od 294.250,00 eura (s uključenim PDV-om).
Ugovorom je definirana izrada idejnog rješenja (uz 3D vizualizaciju), idejnog projekta, glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole, izvedbenog projekta, projekta opremanja te cjelovite natječajne dokumentacije za provedbu postupka javne nabave za radove na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića.
Ugovor su potpisali općinski načelnik Silvio Nardelli u ime Općine Župa dubrovačka te Marko Dabrović u ime tvrtke Studio 3LHD d.o.o. Sredstva za realizaciju ovog ugovora, javljaju iz Općine, kao i dijela izgradnje osigurana su putem Ministarstva znanosti i obrazovanja koje Općini Župa dubrovačka odobrilo17.280.000,00 milijuna kuna, odnosno 2,3 milijuna eura za izgradnja i opremanje novog dječjeg vrtića u Kuparima.
Radi se o bespovratnim sredstvima za koja se Općina Župa dubrovačka prijavila, a u okviru poziva na dostavu bespovratnih sredstava za ‘Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova’, kojeg je Vlada RH objavila u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
Paralelno s izradom projektne dokumentacije u tijeku je i postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja Blato koji se u prvom redu odnosi na ucrtavanje konačne varijante proširenja i rekonstrukcije bujičnog toka Tarante (uključujući postojeće pritoke te kompletnu mrežu odvodnje koja gravitira bujičnom toku Tarante) potvrđenu od Hrvatskih voda, a što je jedan od preduvjeta za realizaciju projekta izgradnje novog dječjeg vrtića.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist