Hrvatska

PROGNOZA Toplo i vjetrovito do petka, vikend donosi kišu

kisa grad002

Zadnje dane ožujka obilježit će pravo proljetno vrijeme, što se vidi i po temperaturama zraka.

U Dubrovniku je, naime, u 11 sati zabilježena temperatura od 17 stupnjeva Celzijusa. Kako donosi portal Crometeo, u nastavku tjedna očekuje nas obilje sunca, južina i daljnje zatopljenje. Ipka, manja promjena vremena moguća je u subotu i nedjelju kad bi moglo doći do umjerenog osvježenja, ponegdje s kišom.

Prema njihovoj prognozi za Jadran, u srijedu će u Dalmaciji biti pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. Uglavnom je u zaleđu Kvarnera ujutro moguće malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana na moru ponegdje biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 14°C ponegdje na Kvarneru do 20°C ponegdje u Dalmaciji.
Četvrtak donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Samo je u zaleđu Kvarnera moguća povremeno promjenjiva naoblaka uz pokoju kišnu kap. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje na moru imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 16°C do visokih 23°C.
Petak nosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, u drugom dijelu dana bit će u postupnom slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 18°C do vrlo toplih 25°C.
Kakvo nas vrijeme čeka za vikend pročitajte ovdje.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist