Aktualno

PROGNOZA STORM CHASERSA Pročitajte kad nam stiže snijeg!

snijeg047

Jaka zima je pred nama! – najvaljuju na Facebooku Storm Chasersi. Evo što su napisali o vremenu koje nas čeka:

– Najnoviji prognostički materijali potvrđuju ono što već neko vrijeme najavljujemo, a to je snažan zimski udar koji nas očekuje sljedeći tjedan i za kojeg preporučamo da se pripremite, zaštitite vegetaciju, životinje i poduzmete sve ostale mjere koje uključuju zaštitu od velike hladnoće. Donosimo detaljnu prognozu za sljedeće dane. Krenimo najprije od sutra.

Sutra očekujemo premještanje hladne fronte, zbog koje će se naoblačiti, a tijekom dana očekujemo i kišu. Nakon slabog vjetra, već do sredine dana zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima u drugom dijelu dana. S burom će zahladnjeti pa snijega mjestimice može biti i u dijelovima Konavala i Dubrovačkog primorja, no oborine će posvuda do kraja dana oslabjeti i prestati. Subota će osvanuti barem djelomice sunčana i hladna, a bura će slabiti.

Tijekom dana nova naoblaka, do kraja dana i kiša. Navečer će zapuhati jugo, koje će brzo jačati i u noći na nedjelju bit će jako i olujno, moguće i s orkanskim udarima. Pojačat će i kiša, vjerojatno s grmljavinom, a do nedjelje ujutro past će veće količine kiše. U brdima i mjestimice višim predjelima Konavala nije isključena i pojava solike. Kiša će padati i tijekom nedjelje, no intenzitet oborine će oslabjeti. Olujno jugo već će tijekom jutra oslabiti i okrenuti na jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana očekujemo buru u jačanju.

Bura će u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak biti vrlo jaka i olujna s orkanskim udarima, a s njom će i temperatura znatno pasti pa u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak mjestimice može biti i snijega. Utorak i srijeda donose iznimno hladno vrijeme za naše područje, s temperaturama koje će padati i nekoliko stupnjeva ispod nule. Moguća je i pojava snijega, no o oborinama za to razdoblje još je rano govoriti i o tome ćemo sljedećih dana. Svakako se pripremite za ovaj hladni val!

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist