Hrvatska

Proglašena opasnost od epidemije na poplavljenom području!

poplave hgss

I dalje traje borba s katastrofalnim poplavama koje su na istoku Hrvatske odnijele dva života. Dobra vijest je da vodostaji Save opadaju, no još uvijek najgore nije prošlo jer postoji mogućnost prodiranja vode u neka mjesta i strah od pucanja već dobrano natopljenih nasipa koji su na udaru nekoliko dana, piše večernji.hr.

Vlada je sinoć proglasila katastrofu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Trenutno su najugroženiji Posavski Podgajci, Strošinci i Drenovci. Kritično je ove noći bilo u Posavskim Podgajcima gdje su se cijelu noć punile vreće s pijeskom kako bi se spriječilo da Sava prodre do Drenovaca i drugih mjesta. Kopali su se tuneli koji bi trebali vodu, koja dolazi iz potopljene Gunje i Rajeva Sela, “odvesti” prema šumi te tako spriječiti njezino otjecanje prema Drenovcima i drugim mjestima. Stanovništvo Posavskih Podgajaca je evakuirano, a 50-ak kuća je poplavljeno i u tom mjestu, ali dobra vijest je da se voda trenutno kontrolira.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić nedavno je proglasio opasnost od epidemije na poplavljenom području. To su mjere koje su HZJZ i krizni stožer Ministarstva zdravlja predložili prema Zakonu o zaštiti kućanstva od zaraznih bolesti.

Pročitajte još

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist

MINISTARSTVO O GLOBALNOM TEHNOLOŠKOM KVARU Moguća su kašnjenja u zračnom prometu

Dulist

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist