Crna kronika

PRODOR MORA ZBOG KVARA Havarija Plovputove brodice kraj Kalamote

kapetanija

Brodica Plovputa jutros je kraj Kalamote doživjela havariju.

Naime, dubrovačka Kapetanija u 6.25 sati zaprimila je poziv pogibelji od voditelja brodice, koji je dojavio o prodoru mora mora koje je primjetio tijekom plovidbe na relaciji od otočića Sveti Andrija prema Kalamoti.

Kako javljaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, odmah po primitku dojave djelatnici dubrovačke Kapetanije isplovili su prema dojavljenoj poziciji na oko 1 nautičku milju južno od otoka Koločep, gdje su u 07.00 sati pronašli brodicu s jednom neozlijeđenom osobom, I.F., hrvatski državljanin koji je u međuvremenu uspio zaustaviti daljni prodor mora i potonuće brodice.

Pregledom brodice djelatnici dubrovačke Kapetanije utvrdili su da se na brodici luke upisa Split u vlasništvu Plovputa dogodio kvar pogonskoga stroja, koji je za posljedicu imao naplavljivanje brodice, stoga je havarirana brodica službenim plovilom Lučke kapetanije Dubrovnik otegljena sa pozicije pronalaska do ulaza u luku Gruž gdje je brodicu u 07.45 sati dalje u tegalj preuzelo službeno plovilo Plovputa, čime je ova akcija uspješno okončana.

Tijekom trajanja spasilačke akcije na moru su vladali relativno povoljni plovidbeni uvjeti uz umjereno jak sjeveroistočni vjetar.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist