DuList IN

Pročitajte koje to zanimljive radionice vodi Gjino Šutić

Gjino Šutić

U sklopu ‘Touch me festivala: Vrijeme je!’ ili ‘Znanost i umjetnost u temporalnom ekvilibriju’, koji će se održati u Zagrebu do 7. prosinca, naš sugrađanin Gjino Šutić održat će dvije radionice: ‘Tko je ubio svinju?’ i i ‘Obrnuta forenzika / Kako se riješiti trupla?’.

Intrigantne forenzičke radionice koje će se održati u sklopu Touch Me Festivala uputit će sudionike na glavne faktore istrage ubojstva te kako analizirati mjesto zločina. Korištenjem profesionalnih kao i “uradi sam” alata polaznici će preuzeti ulogu istražitelja ekipe za očevid i učiti kako prikupiti dokaze; analizirati krv, kosu i dlaku, vlakna, otiske prstiju, pa čak i DNK – kako bi otkrili krivca za ubojstvo.

Radionica ‘ Tko je ubio svinju?’ namijenjena mladima od 12 do 18 godina i Obrnuta forenzika // Kako se riješiti trupla? za odrasle povezane su instalacijom Trenutak smrti postavljenoj na Touch Me izložbi u Galeriji Klovićevi dvori. Kao nastavak spomenutog projekta, radionica istražuje složeni psihološki odnos prema smrti, strah od nepoznatoga i nepostojanja. Kombinira praktični i eksperimentalni pristup, učenje i zabavu kako bi se demistificirala znanost.

Tko je ubio svinju? jednodnevna je forenzička radionica namijenjena mladima od 12 do 18 godina. Prikupljajući i analizirajući dokaze te ispitujući osumnjičene mladi istražitelji će pokušati razrješiti slučaj, zabaviti se i možda u sebi prepoznati buduće forenzičare i znanstvenike.

Obrnuta forenzika // Kako se riješiti trupla? radionca je namijenjena odraslima. Uz vježbanje forenzičkih tehnika sudionici eksperimentiraju s uništavanjem dokaza, kako bi vidjeli može li se počiniti ‘savršeni zločin’, naravno nakon što potpišu izjavu da neće tu teoriju prakticirati kod kuće.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist