AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

PROČELNICA DADIĆ Naše škole do ponedjeljka će uspostaviti virtualne učionice

jelena dadic 2

Za sada nema naznaka o zatvaranju škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao što je to slučaj u Istri te ćemo sve konkretne informacije pravodobno objaviti – istaknula je pročelnica županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

-Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač od samog početka prati upute Zavoda za javno zdravstvo oko koronavirusa. Sve naše škole zaprimile su jučer upute nadležnog ministarstva vezano za organizaciju nastave na daljinu, tj. uspostave komunikacijskih kanala. Kako što je naznačeno u uputama nastava od 1. do 4. razreda osnovne škole bit će organizirana putem trećeg programa HRT-a gdje će se u određenom rasporedu emitirati obrazovni programi. Što se tiče nastave od 5. do 8. razreda,  u uputama Ministarstva detaljno su navedeni koraci za naše ravnatelje i nastavnike te učenike za koje sam sigurna da će ih sve uredno ispoštovati do naznačenog roka do ponedjeljka do 12 sati kada je nužna uspostava virtualne zbornice, virtualnih učionica u koje će učenici moći ulaziti sa svojim šiframa u sustvavu Loomen – rekla je Dadić.

Pročelnica je također naglasila kako sve škole kojima je županija osnivač imaju sve higijenske potrepštine, dovoljno sapuna i papirnatih ručnika te da su nabavljena i dodatna dezinfekcijska sredstva. Također, svaki dan se pojačano saniraju rukohvati i sanitarne prostorije.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist