Grad

PROBLEMI S ISPORUKOM Poštar otišao na godišnji odmor, pošiljke kasne na području Lapada

posiljke foto hrvatska posta

Dubrovčani ponovno imaju problema s kašnjenjem pošiljki, posebice na području Lapada.

Jedna naša sugrađanka podijelila je svoje nezadovoljstvo Hrvatskom poštom. Požalila se na kašnjenje računa za mobitel i telefon koji dolaze nakon dospijeća, a nisu joj stigli niti računi za kartice. Ono što ju je najviše zasmetalo jest da joj je na kužnu adresu nije stigla niti nova bankovna kartica, koja je već trebala stići s obzirom na istek stare. Prigovor je, piše nam, podnijela Hrvatskoj pošti, no odgovor nije dobila.

Zbog niza žalbi naših sugrađana, zanimalo nas je zbog čega Hrvatska pošta kasni s isporukom. Kako su objasnili za DuList, problem je na području oko Sv. Mihajla nastao zbog – godišnjeg odmora!

-Redovni poštar koji inače dostavlja na rajonu kojem pripada područje Sv. Mihajla bio je odsutan zbog korištenja godišnjeg odmora. Umjesto njega pošiljke su dostavljali kolege s drugih rajona, no obzirom da u naselju ima značajan broj malih stambenih zgrada s izmiješanim brojevima, kolege na zamjeni teže su se snalazili pri isporuci pošiljaka. Zbog takve situacije dolazilo je do kraćih i lokaliziranih kašnjenja – objasnili su nam iz Hrvatske pošte razloge zbog kojih je došlo do kašnjenja u isporuci pošte, a na koje se osvrnula i naša sugrađanka. Uskoro bi trebalo doći do normalizacije dostave, dodaju iz Hrvatske pošte, budući da je angažirana dodatna ispomoć, a u međuvremenu se s godišnjeg vratio i redoviti poštar.

Inače, i Hrvatska pošta se suočava s nedostatkom radne snage, posebno tijekom sezone. Problem se nastoji riješiti povećanjem plaća.

-Nedostatak i fluktuacija radne snage izazov je koji utječe na cijelo gospodarstvo, a isti je posebno izražen na obali u razdoblju prije i za vrijeme ljetne sezone. Zbog toga kontinuirano radimo na poboljšanju materijalnih prava radnika. Prošle je godine dogovoreno povećanje plaća za 25 posto svim radnicima Hrvatske pošte čija je posljednja faza realizirana u ožujku. To je nastavak poboljšanja materijalnih prava naših radnika koje smo započeli još 2022. godine kada je plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20 posto – navode iz Hrvatske pošte.

Za kraj dodajmo i kako se trenutno traže novi poštari ne samo za područje Dubrovnika, već i za ekspres dostavu u Mlinima te za područje Orebića i Trpnja.

 

Pročitajte još

PRIZORI NA NAŠU SRAMOTU Uvala Lapad prekrcana smećem

Dulist

Dok drugi bilježe pad, Dubrovnik s većim brojem noćenja u lipnju

Dulist

Marija Pajić Bačić nova zaposlenica Ureda gradonačelnika

Dulist