Grad

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

PILE SANITAT02

Građani povijesne jezgre, kontinuirano se žale kako imaju ‘nepozvane’ goste, američke crvene žohare. Jedna od naših sugrađana požalila se na ovu situaciju.
-U mojoj ulici svi stanari imaju američke crvene žohare. Dezinsekcija košta 150 eura, a dobila sam savjet što trebam kupiti u poljoprivrednoj apoteci – napisala je, ističući kako bi ‘borbu’ sa žoharima trebao preuzeti Sanitat.

Stoga smo se i obratili Sanitatu koji ističe da je dezinsekcija povjesne jezgre napravljena proteklog tjedna.

-Postupak dezinsekcije koji se provodi radi suzbijanja žohara, a kojim se obuhvaćaju sve ulice i javne površine u staroj gradskoj jezgri, vrši se u dvije obrade i to u mjesecu lipnju i srpnju ili srpnju i kolovozu. Dezinsekcija povijesne jezgre provedena je 18. i 19. srpnja ove godine – ističu iz tvrtke Sanitat.

Inače, programom obavljanja deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije te skrbi o gradskim golubovima i labudovima na području Grada Dubrovnika u ovoj godini, predviđeno je, navode iz Sanitata, da se deratizacija, suzbijanje opasnih glodavaca, provodi dva puta u godini i to u razdoblju ožujak – travanj i rujan – listopad.

-Deratizacijom se obuhvaćaju: sve prometnice u naselju Dubrovnik i Nova Mokošica, deratizacija Elafita, Veliki i Mali Zaton, zone ostalih javnih površina i parkirališta, sve javno prometne površine, osim javnih parkirališta, na području Grada Dubrovnika, povijesna gradska jezgra Dubrovnika uključujući zidine s vanjske strane, slivnici atmosferske odvodnje te sustav atmosferske odvodnje ukoliko je izdvojen iz sustava otpadnih voda – stoji u njihovom odgovoru u kojem ističu kako se deratizacija obavlja i na ostalim javnim površinama Grada Dubrovnika po nalogu nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. Na drugim javnim površinama Grada Dubrovnika dezinsekcija se obavlja po potrebi, po nalogu nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist