Zanimljivosti

Prisjećanje na poginule suborce

veterani 4 gardijske 01

Tridesetak veterana 4.gardijske brigade iz Splita i Metkovića ove je subote odalo počast poginulim suborcima pok. Renatu Čoviću i pok. Vlahi Masloviću povodom 20. godišnjice pogibije kod Stona.

U dolasku veterani su posjetili grob pok. Renata Čovića u Slivnu gdje su položili cvijeće i zapalili svijeću. Kod spomen ploče pok. Renatu Čoviću u Gornjem Zatonu podignutoj na mjestu pogibije 1994. godine veterani su položili cvijeće i zapalili svijeću. Izblijedila slova na spomen ploči pok. Renatu nanovo su obojili u čemu ih nije spriječila niti kiša. Svetu misu za poginule branitelje u crkvi Sv. Petra i Pavla u Zaton Dolima predvodio je don Tihomir Šakota. Veterani su se u druženju prisjetili ratnih događaja i teških borbi sa nadmoćnijim neprijateljem.

Ivan Radnić priča kako mu je život spasila kaciga. U jeku neprijateljskog napada nekoliko metara dalje pala je minobacačka granata koja je ranila njih sedmoricu. U kacigi mu je ostao zaglavljen geler veličine 3 cm čiji vrh mu je ozlijedio glavu: „Krv mi se slijevala niz lice tako da nisam ništa vidio dok mi je pri svakom okretu glave ili dodiru kacige geler parao glavu i nanosio neoposivu bol…“
 

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist