Županija

“PRIRODA DALMACIJE” Kako zaštititi prirodu na jugu Hrvatske?

zastita priroda

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske partner je u projektu “Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji” – “Priroda Dalmacije”.

Projekt se odvija s ciljem razvijanja i unaprjeđenja suradnje organizacija civilnog društva i Javnih ustanova u održivom korištenju zaštićenih područja i NATURA 2000 područja u Dalmaciji, a započeo je u rujnu 2014. godine.

Tijekom 18 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta, Udruga Sunce ujedno i koordinator projekta, surađivat će s Javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te ekološkom udrugom „Krka“ iz Knina.

Suradnja spomenutih institucija uključivat će organizaciju brojnih aktivnosti vezanih uz unaprjeđenje upravljanja zaštićenim područjima, daljnji razvoj „Zelenih izleta“ i promociju aktivnog turizma.

Opći cilj projekta je učinkovito upravljanje zaštićenim i Natura 2000 područjima u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Predviđeni rezultati projekta su: izrađen prijedlog Plana upravljanja zaštićenim područjima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, razvijeni edukacijski „Zeleni izleti“ za škole, postavljene dvije edukacijsko-interpretacijske staze i dva interaktivna turistička info portala, razvijena i promovirana četiri programa aktivnog turizma kroz zaštićena i Natura 2000 područja i povećano znanje o zaštiti biološke raznolikosti među vodičima aktivnog turizma i turistima.

Projekt čija je ukupna vrijednost 138.888 eura, financira se u sklopu Nacionalnog programa za Hrvatsku – EU IPA komponenta Pomoć u tranziciji i jačanju institucija u iznosu od 124.860,31 eura.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist