Aktualno

PRIPREME ZA PROJEKT 42,5 milijuna eura za vjetroelektranu Rudine

Shutter vjetroelektrane

Međunarodna financijska korporacija (IFC) priprema 42,5 milijuna eura za financiranje projekta vjetroelektrane Rudine u Dubrovačkom primorju, dok se ukupni projektni troškovi procjenjuju na iznos od 53 milijuna eura.

Izgradnja vjetroelektrane i upravljanje je u rukama nezavisnog proizvođača energije RP Global. Vjetroelektrana snage 34,2 MW, donosi portal SEEbiz, opskrbljivat će tisuće domova i poduzeća električnom energijom, a pomoći će i u borbi protiv klimatskih promjena jer će se njezinom izgradnjom proizvodnja stakleničkih plinova umanjiti za oko 24,241 tona CO2 godišnje.

– Unatoč zahtjevnom pravnom okviru zadovoljavamo najviše ekološke standarde te, zahvaljujući neprestanoj podršci IFC-a i naših dobavljača, konačno počinjemo provoditi ovaj projekt, koji je smješten na savršenoj lokaciji koja omogućuje učinkovitu upotrebu vjetra kao izvora energije – izjavio je za ovaj portal Bojan Reščec, regionalni direktor društva RP Global u Hrvatskoj.

Thomas Lubeck, regionalni menadžer IFC-a za zapadni Balkan, istaknuo je kako će vjetroelektrana Rudine pridonijeti proizvodnji obnovljive energije u Hrvatskoj i poboljšati opskrbljenost električnom energijom u području oko Dubrovnika.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist