Hrvatska

Princ Charles dolazi u Hrvatsku, hoće li doći i u Dubrovnik?

princ charles 150116 1

Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla službeno će posjetiti Hrvatsku, Kosovo, Crnu Goru i Srbiju u ožujku 2016. godine.

Princ Charles posjetio je ovaj dio jugoistočne Europe osam puta. Ovo je prvi službeni posjet Vojvotkinje od Cornwalla Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji, piše Jutarnji.hr

Charles je britanski prijestolonasljednik koji nosi titulu princa Walesa. S Camillom Parker Bowles u braku je od 2005. godine.

Prije nje, bio je u braku s princezom Dianom. Njihov brak počeo se raspadati pet godina nakon vjenčanja, a za propast braka medija su predstavljali Charlesa zbog čega u javnosti nije bio pretjerano omiljen. Njihov brak službeno je završio rastavom 28. kolovoza 1996. godine, a godinu dana kasnije, 31. kolovoza, bivša princeza od Walesa poginula je u prometnoj nesreći.

Iako mnogima nije omiljeni član kraljevkse obitelji, tijekom svojih službenih posjeta princ uglavnom odaje dojam pristupačne i duhovite osobe.

Uz život princa Charlesa vežu se i neki zanimljivi detalji.

Iako ima 67 godina, nema mobitel jer mu je lakše putovati s telefonistom.

Nikada nije uzeo slobodan dan, čak ni za Božić. Životni moto kojim se vodi je ‘‘Učiniti svijet boljim mjestom za život, a takav posao ne priznaje odmor.’ Sa sobom na putovanje uvijek nosi opremu za golf, a nikud ne ni bez čačkalice koju su samo za njega izradili od posrebrene dikobrazove bodlje.

Omiljeni film ju je ‘Titanic’, a jedini film Martina Scorsesea koji je pogledao je ‘Taksist’. Njegov omiljeni glazbenik je Leonard Cohen.

Odjeća koju nosi pere se samo na ruke, a vlasnik je 500 istih odijela. Obožava piti čaj Earl Grey i to s medom. Jednom prilikom se pohvalio kako mu odlično ide pripremanje tosta.

– Treba ga dobro zapeći s obje strane – rekao je. Omiljeno jelo mu je velška voćna torta.

Okušao se i u glumačkoj ulozi u seriji ‘Coronation Street gdje je glumio sebe, piše Jutarnji.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist