Zanimljivosti

Prikazan film “Put dobrote” Anite Malenice

malenica160

Dokumentarni film "Put dobrote – fra Miro Babić među Kenijcima" prikazan je ove subote u Samostanu Svete Klare.

Riječ je o dokumentarcu koji prikazuje rad i djelovanje jednog od najmlađeg misionara fra Miroslava Babića, inače člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene i gvardijana  samostana u Subukiju u Keniji. Scenarij filma napisala je novinarka Anite Malenica, snimatelj je Mario Kokotović a režirao ga je Jakov Sedlar. Film prikazuje težak život stanovništva Afrike, ali i angažman misionara na kontinetu i oko njegovog stanovništva koje je pogođeno siromaštvom, bolestima, ratovima i raznim nedaćama i bolestima poput AIDS-a i malarije.

Ovo je tek početak humanitarne akcije koja je također večeras predstavljena a kojoj je cilj prikupiti sredstva za obnovu srednje škole Svetog Franje u Kenijskom gradu Subukiju te sirotišta Mali dom.

Svi zainteresirani svoje donacije mogu uplatiti na broj računa kod Raiffeisen banke 2340009 – 1110539216 (poziv na broj 3026) za Humanitarnu udrugu Put dobrote.

Kako bi približili za što sve mogu ići prikupljena sredstva dovoljno je kazati kako jedna koza u Keniji košta 30 eura, školarina za jedno dijete 100 eura godišnje, dok se kuća može izgraditi za svega 300 eura.

Uz Marinko Marića, predsjednika HKD Napredak Dubrovnik, koje je organiziralo prikazivanje ovog filma, na predstavljanju su govorili autorica scenarija Anita Malenica i fra Miroslav Babić.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist