Kultura

PRIJESTOLNICA KULTURE Produljen rok za predaju kandidacijske knjige

epk prjestolnica prijava 4

Iz Ureda za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. izvijestili su kako je produljen rok za predaju kandidacijske knjige za drugu fazu natjecanja hrvatskih gradova kandidata.

Odluku o novom datumu, a on je 10. veljače 2016. godine, donijela je Europska komisija, u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prvi datum bio je 11. prosinca 2015., dokad su gradovi koji su ušli u uži izbor (Dubrovnik, Rijeka, Pula i Osijek) trebali, sukladno procjeni i preporukama Povjerenstva Europske komisije, predati svoje prijave.

– Slijedom navedenog, predstavnici gradova kandidata uputili su pismo i održali sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture, kako bi pokrenuli potrebne procedure za produljenje roka predaje nove kandidacijske knjige. Sukladno novim terminima, sastanak Povjerenstva za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture 2020., organizirat će se u tjednu od 21. do 26. ožujka, a sastanku će prethoditi posjeti gradovima. O točnom rasporedu gradovi kandidati biti će pravovremeno obaviješteni – stoji u obavijesti iz Ureda za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist