Sport

PRIJELAZNI ROK Vjekoslav Kobešćak ostaje trener Juga

jug pressica kobescak

Vjekoslav Kobešćak ostaje trener VK Jug Croatia osiguranje. Prvi je to potez Uprave VK Jug CO i predsjednika Lukše Jakobušića ususret novoj natjecateljskoj sezoni i slaganju momčadi za istu. Suradnja je dogovorena na tri godine.

– Vjeko nam je dao dimenziju koja nam u ovom trenutku kao klubu nedostaje. Stoga smo na tragu protekla tri mjeseca, a uz obostranu želju, dogovorili dugoročnu suradnju s namjerom i ciljem da Jug uz status koji ima, zauzme i natjecateljski mjesto koje zaslužuje – izjavio je predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić.

Kobešćak je od dolaska u Jug CO isticao kako je s klubom postignut dogovor isključivo do 1. lipnja, nakon čega će se razgovarati o mogućem nastavku suradnje. Do razgovora je došlo, suradnja je nastavljena.

– Uz obostranu želju i na obostrano zadovoljstvo – jasan je na početku svoje izjave bio trener Juga, kojemu smo uputili pitanje o izgledu, ili barem kosturu, momčadi Juga za sljedeću sezonu.

– Zajedno slažemo momčad, uz napomenu kako imam slobodu izbora, naravno u okvirima koje klub može pratiti. Idemo u tri pravca i svaki od njih ima smisla i kao krajnji cilj ima tendenciju rasta uz razmišljanje unaprijed, a ne isključivo o ovoj sezoni koja je ispred nas. Postavit ćemo realne ciljeve, biti temeljiti i stručni – uvijek pazeći na rad u našoj školi vaterpola, regrutirajući igrače iz vlastitog pogona koji moraju biti temelj Juga. Slaganje momčadi može potrajati i cijelo ljeto, nećemo žuriti – kazao nam je Vjekoslav Kobešćak koji je prvo okupljanje sazvao već za 1. srpnja. Na to će se okupljanje odazvati svi igrači Juga CO koji neće biti angažirani u nacionalnim selekcijama. Prvi dio priprema trajat će do kraja srpnja, nakon čega će uslijediti još jedna pauza, a konačno okupljanje, za pretpostaviti je i prozivka nove momčadi, dogodit će se sredinom kolovoza.

JUG.HR

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca