Grad

Prijavite se za članstvo u novoj Lokalnoj akcijskoj skupini

grad lovrijenac002

U sklopu priprema za osnivanje nove Lokalne akcijske skupine (LAG), Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i jedinicama lokalne samouprave, organizira radionicu na kojoj će se potencijalnim budućim članovima predstaviti osnovne informacije o LAG-u, aktivnosti vezane uz formiranje novog LAG-a, te obveze i ciljevi članstva, a što je zaključak sastanka održanog u prostorijama Studentskog centra u Dubrovniku, 27. lipnja 2022. godine.

Pozivaju se svi zainteresirani sudionici s područja Grada Dubrovnika da se osobno ili putem e-maila, najkasnije do 10. srpnja 2022. godine, jave Dubrovačkoj razvojnoj agenciji DURA d.o.o., Branitelja Dubrovnika 15, 20 000 Dubrovnik (info@dura.hr).

Sukladno iskazanom interesu, sudionici će o mjestu i vremenu održavanja radionice biti pravodobno obaviješteni.

Na gore navedenom radnom sastanku, uz predstavnike Regionalne agencije DUNEA, sudjelovali su i predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Dubrovačko primorje i Općine Župa dubrovačka, odnosno predstavnici jedinice lokalne samouprave koje će činiti područje novog LAG-a.

Voditeljica LAG-a 5, Katarina Slejko, prisutnim je sudionicima predstavila primjere dobre prakse, projekte i aktivnosti LAG-a 5. LAG 5 osnovan je 2012. godine kao neprofitna udruga i obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave: Blato, Janjinu, Korčulu, Lastovo, Lumbardu, Mljet, Orebić, Smokvicu, Ston, Trpanj i Vela Luku, te se po uspješnosti ubraja u vodeće u Republici Hrvatskoj.

Lokalne akcijske grupe (LAG) su tijela Europske Unije namijenjena podršci razvoju ruralnih regija koje okupljaju predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji se zajedno dogovaraju u cilju razvoja njihove regije. LAG je pravna osoba s usvojenim statutom, definiranim ciljevima i usvojenom lokalnom razvojnom strategijom te mogućnošću lakog pristupanja novih zainteresiranih dionika. Prema usvojenoj strategiji objavljuju se natječaji za dodjelu sredstava, savjetuju se dionici, te se procjenjuju i biraju projekti koji će se financirati. Također, LAG se bavi i aktivnostima informiranja, obuke, savjetovanja te provođenja konkretnih aktivnosti. Cilj pokretanja LAG-a je aktivno uključivanje ruralnog stanovništva i promicanje novih ideja i aktivnosti, osim onih tradicijskih, što potiče održivi ruralni razvoj i stvara nove izvore dohodaka u ruralnim područjima.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist