Aktualno

PRIJAVITE SE Evo koliko će Grad Ploče povećati božićnice ugroženim skupinama građana

grad ploce bozicnia ilustracija

Grad Ploče ponovno povećava iznose božićnica za umirovljenike, nezaposlene i korisnike minimalne naknade, priopćili su.

Grad Ploče objavio je javni poziv za dodjelu božićnica umirovljenicima, nezaposlenima te korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Božićnice za umirovljenike veće su u odnosu na prošlu godinu pa će umirovljenici s primanjima:

– od 0 do 70 eura dobiti potporu od 170 eura (ranije 160 eura)

– od 70 – 140 eura dobiti potporu od 110 eura (ranije 100 eura)

– od 140 – 200 eura dobiti potporu od 70 eura (ranije 66 eura)

– od 200 – 270 eura dobiti potporu od 50 eura (ranije 40 eura)

– od 270 – 340 eura dobiti potporu od 40 eura (ranije 26 eura)

Povećan je i cenzus koji je prošle godine obuhvaćao umirovljenike s mirovinama do 2500 kuna (331 euro), a ove godine pravo ostvaruju umirovljenici s mirovinama do 340 eura.

Nezaposleni s područja Grada Ploča koji ne primaju naknade ili te naknade ne iznose više od 340 eura također ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 40 eura (ranije 34 eura).

Građani s navršenih 65 godina ili više, koji nisu korisnici mirovine i nisu u radnom odnosu, također ostvaruju pravo na božićnicu od 100 eura, umjesto 40 eura koliko su dobili kao uskršnju potporu.

Korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu ostvaruju pravo na božićnicu od 50 eura za samca i od 100 eura za kućanstvo (ranije 40 i 80 eura).

– Svjesni koliko su dodatno porasli troškovi života i ove godine, želja nam je uz ovu malu potporu grada pomoći blagdanske budžete najugroženijim skupinama sugrađana. Volio bih da taj posao radi mirovinski sustav, da naša pomoć bude samo bonus, a zapravo je, nažalost, nužna mjera. Pozivam sve sugrađane koji imaju pravo na božićnicu da ga iskoriste – poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Svi detalji o kriterijima i načinu prijave te prijavni obrasci dostupni su na www.ploce.hr, odnosno u Portirnici Grada Ploča, u prizemlju Gradske uprave. Prijavni obrasci s traženom dokumentacijom mogu se dostaviti neposredno ili poštom na adresu: Grad Ploče, Trg kralja Tomislava 23, 20340 Ploče, s naznakom „Božićnica za 2023. – NE OTVARATI“, ili putem elektroničke pošte na adresu info@ploce.hr uz naznaku u mailu „Božićnica za 2023.“, najkasnije do 8. prosinca 2023. godine. Svima koji ispune uvjete iz ovog Javnog poziva, isplata božićnice izvršit će se na dostavljeni bankovni račun, a onima koji nemaju otvoren bankovni račun putem poštanske uplatnice, a sve prema redoslijedu primitka i obrade uredne prijave.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist