Aktualno

PRIJAVE U TIJEKU Dubrovačke knjižnice pozivaju na županijsko natjecanje u čitanju naglas

du knjiznice citanje naglas 08112018 vlevi 4421

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira Natjecanje u čitanju naglas koje će se održati u srijedu, 6. studenoga 2024. u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad s početkom u 17 sati.

Ove će godine diljem Hrvatske županijska natjecanja biti najviša razina natjecanja. Dubrovačke knjižnice pozivaju sve zainteresirane osnovnoškolce s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji se žele uključiti u Natjecanje, da svoje prijave pošalju na e-mail adresu djecji@dkd.hr, najkasnije do 30. listopada 2024.

Prijavnica za županijsko natjecanje može se preuzeti preko poveznice: https://www.nkc-sisak.hr/wp-content/uploads/2022/10/7B_prijavnica_zupanijsko_natjecanje_2022.docx

Kao i dosad učenici su podijeljeni u dvije kategorije:

Mlađa kategorija: učenici 3. – 5. razreda

Starija kategorija: učenici 6. – 8. razreda

Banner 300x250 DU 1

O pobjednicima će odlučiti stručni žiri na završnoj večeri 6. studenoga u Narodnoj knjižnici Grad, a najbolji će biti nagrađeni i prigodnim poklonima.

Za više informacija svi zainteresirani mogu se obratiti na e-mail Odjela za djecu i mlade: djecji@dkd.hr.

Cilj je ovoga natjecanja poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Inicijatori i organizatori natjecanja na državnoj razini su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež pri Hrvatskom knjižničarskom društvu, a organizatori natjecanja na županijskoj, gradskoj i školskoj razini su narodne knjižnice u suradnji sa školskim knjižnicama.

Pročitajte još

Sat je vraćen unatrag – 3 važne promjene koje zimsko vrijeme donosi

Dulist

Ante Jović počeo voziti kolica, obitelj se zahvalila Poliklinici Glavić

Dulist

Obilježava se Svjetski dan radne terapije

Dulist