DuList IN

‘Priče oko popreta’ dobile povelju za ‘Naj akciju Hrvatske’!

premijera vox 6

Priče oko popreta, projekt OŠ Lapad, područne škole Montovjerna, dobile su Povelju za ‘Naj-akciju Hrvatske’! Na natječaj ‘Naj-akcija Hrvatske za djecu u 2015. godini kandidirao ih je Grad Dubrovnik kao svoju ‘naj-akciju’.
– Rad i trud se uvijek isplati! Zahvaljujemo svima!! – poručili su mali i veliki okupljeni oko ovog projekta na Facebooku.

Riječ je o projektu koji se odvija u OŠ Lapad – PŠ Montovjerna pod vodstvom Martine Skvrce i Gordane Rokolj, a uz potporu Grada Dubrovnika, a nastao je iz želje za povezivanje s učenicima, prenoseći na njih ljubav prema zavičaju.

– I evo već četvrtu godinu to radimo uz potporu Grada Dubrovnika. Vatra s popreta ogrijala je naša srca, oživjela uspavane priče i povezala nas trajno. Pričamo priče i legende, govorimo dubrovački, glumimo, pišemo, čitamo…uživamo… – istaknuto je na FB stranici Priče oko popreta.

Iz njihove male umjetničke stvaraonice do sad su proizašle predstave Arion i Aretuca, slikovnice Arion i Aretuca, Mala braća i Pax vobis (strip), film Pax vobis te prezentacija Miho Pracat (“Mali, veliki ljudi moga zavičaja”).
Mi im čestitamo na povelji i želimo još puno uspješnog rada u budućnosti.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist