Grad

PRIČALI SMO S AUTOROM Marko Novak: ‘Ovom fotografijom htjeli smo poslati pozitivnu poruku i podsjetiti na nadu’

jaje knezev dvor

Fotografija penganog uskršnjeg jaja u izrasloj travi među tratinčicama između Kneževog dvora i Katedrale, zasigurno je najpoznatija fotografija koja se ove uskrsne nedjelje viralno proširila društvenim mrežama. Sugrađane je, naime, podsjetila na specifične i drukčije uvjete u kojima slavimo ovogodišnji Uskrs. Prisjetili su se svi kako bi na ovaj blagdan Grad uvijek vrvio domaćim ljudima i turistima, dok je danas bio prazan i pust.

S obzirom da je i fotografija i nas oduševila, odlučili smo potražiti njezinog autora. Riječ je o Marku Novaku koji nam je otkrio simboliku ovog prizora kojeg je postavio, a potom i fotografirao.

-Proteklih dana vidio sam niz članaka u medijima o tome kako nam je Stradun toliko pust da na njemu i trava raste. Svatko tko dolazi u Grad zna da je ta trava tu oduvijek. Ponekad je se ne primijeti jer je veliki broj ljudi koji tuda svakodnevno prolaze izgazi, ali ona nije neka nova pojava. Zato smo se i odlučili malo poigrati i u tu travu postaviti i cvijet te uskršnje jaje kako bismo poslali pozitivnu poruku, čestitali Uskrs te na neki način podsjetili sve na nadu – rekao nam je Novak.

Foto: Marko Novak

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist