DuList IN

PRIČA O SVEMIRU Što smo? Kako znamo to što znamo?

ivica puljak predavanje6

”Priča o svemiru i Higgsovom bozonu” predavanje je prof. dr. sc. Ivice Puljka koje je sinoć napunilo dvoranu kina Visia.

Što smo? Kako znamo to što znamo? Kako otkrivamo nove stvari? Bila su uvodna pitanja ovog predavanja. Od čega se sastoji svemir? Zašto spavamo? Zašto umiremo? Koliko je još brojnih pitanja na koje ne znamo odgovor!
Koje su znanstvene metode dokazivanja, kako se one prihvaćaju, tko ih predlaže i slične diskusije prof. Puljak je podijelio s vrlo aktivnom publikom koja se nije susprezala prekidati ga pitanjima.

Ispostavilo se da šarolika publika, od osnovnoškolaca do umirovljenika, ima identične težnje u otkrivanju zanimljivosti koje im kao ne znanstvenicima nisu dostupne.
Kako su znanstvenici, da njihovi osjećaji ne bi utjecali na konačne rezultate, jedni od drugih skrivali podatke 6 mjeseci, koje su sve mjere ne komuniciranja morali ispoštovati kako bi rezultati bili potvrđeni, bila je tema drugog dijela predavanja.
Uz vrlo precizno raspoređen humor tijekom dvosatnog predavanja, publika je zadovoljno pošla uz saznanja da su svi atomi u njihovom tijelu izmijenjeni svakih 7 godina, te da prosječan čovjek posjeduje energiju jednaku količini energije koju troši Kanada u jednoj godini.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist