Grad

PREZENTACIJA U SOFIJI Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo oko 4 tisuće bugarskih turista

TZ SOFIA

Turistička zajednica grada Dubrovnika je na prijedlog članova Turističkog vijeća, a zbog porasta interesa putničkih agencija iz Bugarske za Dubrovnik, organizirala prezentaciju turističke ponude Dubrovnika u Sofiji, kako bi upoznala bugarsko tržište s turističkom ponudom Dubrovnika.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske i Turističke zajednice grada Dubrovnika prezentacija Dubrovnika održana je u hotelu u centru Sofije ovog utorka.

Na prezentaciji su sudjelovale Veleposlanica Republike Hrvatske Ljerka Alajbeg i ministrica savjetnica Veleposlanstva RH u Bugarskoj, Jelica Krišto. Na početku prezentacije nazočnima se u ime Veleposlanstva RH u Sofiji obratila Veleposlanica RH, koja je izrazila zadovoljstvo zbog predstavljanja Dubrovnika u Bugarskoj te se osvrnula na prijateljske veze još iz 1230. godine, kada je Dubrovčanima bugarski car Ivan Asen II. darovao Povelju o slobodnoj trgovini u cijelom bugarskom carstvu. Prošle godine spomen ploču Povelji o slobodnoj trgovini predsjednik Vlade Republike Bugarske Bojko Borisov i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otkrili su u Dubrovniku te su se i na ovaj način potvrdile povijesne veze između Bugarske i Hrvatske.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je bugarske turističke agente i novinare s ljepotama i turističkom ponudom Dubrovnika, kao i cjelogodišnjim događanjima, s posebnim naglaskom na Dubrovački zimski festival te odličnu zračnu povezanost Dubrovnika tijekom zimskih mjeseci. Radionici je prisustvovalo 30-tak bugarskih turističkih agenata te predstavnika bugarskih medija.

-Bugarska je za Hrvatsku i Dubrovnik vrlo zanimljivo i perspektivno turističko tržište. Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo oko 4000 bugarskih turista, koji su ostvarili oko 10000 noćenja. Nakon uspješne prezentacije očekujemo porast dolazaka bugarskih turista u Dubrovnik – poručuju iz TZ Dubrovnik.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist