Aktualno

PREVARANTI SE PREDSTAVLJAJU KAO DJELATNICI HZMO-A! Iz Zavoda poslali važno upozorenje

telefon mobite03

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje učestalo zaprima dojave građana da se prevaranti predstavljaju kao radnici, prodavači i anketari HZMO-a. Pritom nude razne usluge koje nisu u nadležnosti HZMO-a, poput prodaje raznih proizvoda i usluga, javlja Mirovina.hr.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare anketara ili prodavača koji se lažno predstavljaju kao radnici HZMO-a. Ističemo da radnici HZMO-a obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno mirovinsko osiguranje, i to isključivo na lokacijama područnih službi, ureda i ispostava, a ne na kućnim adresama građana. Isto tako, napominjemo da HZMO nikada nije provodio ankete telefonski ili dolaskom na kućne adrese zbog prikupljanja ikakvih podataka o osiguranicima ili korisnicima usluga HZMO-a, niti nudio bilo kakvu prodaju – upozoravaju ovih dana iz Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Inače, HZMO rješava brojna prava iz mirovinskog osiguranja, kao i pravo na doplatak za djecu i pravo na nacionalnu naknadu za starije osobe. Uz to, pružaju stručnu pomoć osiguranim osobama pri ostvarivanju prava, vode evidenciju o osiguranicima te druge poslove. Pritom su svi osobni podatci osiguranika i korisnika tajni, u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i drugim pravnim aktima Zavoda.

– Građane koji se nađu u sličnim situacijama pozivamo da pokušaj prijevare prijave nadležnim tijelima -navode iz Mirovinskog.

Pročitajte još

OPREZ Prevaranti opet u Dubrovniku prikupljaju lažne donacije

Dulist

NOVA BRODSKA LINIJA Od danas Dubrovnik i Budva povezani brodom

Dulist

VEČERAS ‘Koncert pod svijećama’ u crkvi Sv. Jeronima u Slanome

Dulist