Crna kronika

PRETUČEN TURIST U DUBROVNIKU ‘Pitao me jesam li gej pa mi je razbio vilicu’

policija ilustracija11 e1683790170502

Turist je fizički napadnut i pretučen u Dubrovniku u noći s petka na subotu. Napad se dogodio u jednom noćnom klubu, a, prema onome što nam je ispričao, do napada je došlo zbog toga što se radi o muškarcu homoseksualne orijentacije, piše Index.

Radi se o 33-godišnjem Nizozemcu indijskog podrijetla koji živi u Amsterdamu, a u Dubrovnik je došao turistički. Večer u petak je odlučio provesti u Clubu Lazareti, gdje se tada puštala elektronička muzika. Bio je u društvu s prijateljem.

– Jedan dečko je plesao kraj mene, bio je onako cijeli vrckav. Dvojica su bila u društvu, no jedan od njih me napao. Prvo mi je prišao i šapnuo mi je da pođem s njim do WC-a, da tamo ima nešto za mene. Nisam otišao, odbio sam taj poziv – objasnio je ovaj muškarac.

– To je bilo nekad oko 2:30. Morao sam se olakšati. No taj dečko je stajao ispred WC-a, dodirnuo me za rame i pitao me jesam li gej. Odgovorio sam mu da jesam. Nakon toga me je jako, iznimno snažno udario šakom u lice. Krvi je bilo posvuda – iznio je.

Operiran je u Amsterdamu

U bolnici su mu ustanovljeni, govori Nizozemac, višestruki prijelomi vilice. Ne može jesti niti govoriti te je bila potrebna hitna operacija.

Banner 300x250 DU 1

– Osim prijeloma, vilica mi je dislocirana. Nakon tretmana u dubrovačkoj bolnici, otišao sam doma za Amsterdam. Danas imam operaciju – poručio je turist koji je na svom putovanju bio žrtva teškog nasilja, očito samo zato što je homoseksualne spolne orijentacije.

“Mislimo da je napadač lokalac”

Index je pričao i s njegovim prijateljem. Prijatelj je rekao kako misli da je napadač lokalac, kazavši da je to zaključio jer su napadač i njegov prijatelj razgovarali na hrvatskom s izbacivačem koji se nasilniku suprotstavio. Što se tiče postupanja policije, ističe da su bili korektni, ali i da nisu obratili pozornost na tvrdnje njegova napadnutog prijatelja da se radi o homofobnom napadu.

– Kasnije su ga pregledali u bolnici, dali mu tablete protiv boli, učinjen mu je CT te je specijalist naveo da ga treba operirati. Pošto Dubrovnik nema uvjete, rečeno je da to treba biti u Splitu. No, nismo se dogovorili sa splitskom bolnicom i on je otišao za Amsterdam, gdje mu je danas operacija – rekao je prijatelj napadnutog muškarca, koji je dodao i da ga je policija zvala pitajući ga više pojedinosti o napadaču.

Pročitajte još

POŽAR U MOKOŠICI Zapalilo se smeće

Dulist

Policija pronašla muškarca koji je teže ozlijedio stranog državljanina u noćnom klubu u Dubrovniku

Dulist

DOBRO SU GA ‘KLEPNULI’ PO ŠPAGU! Vozač u Trpnju ‘napuhao’ 2,35 promila

Dulist