Zanimljivosti

PREPUNI DOJMOVA KUD Natko Nodilo gostovao na Smotri otočnog folklora

smotra jelsa mljet 4

KUD ‘Natko Nodilo’ s Mljeta nastupio je na tradicionalnoj 9. Smotri otočnog folklora u Jelsi na Hvaru proteklog tjedna. Manifestacija se održala na Trgu Hrvatskog narodnog preporoda – ‘Pjaci’, između stoljetnih starih kamenih mira.

-Tako smo proteklog vikenda putovali na Hvar i predstavili svoj otok našim tradicionalnim starim izvornim plesovima Škampa Boško, i mljetskom poskočicom. Osim nas koji smo svojim plesovima predstavili Mljet, svoje su otoke predstavili i KUD „Šolta“, Šoltu, BFD „Ciciljona“, Brač, KUD „Jelsa“, i veterani KUD-a „prof. Ćiro Gamulin“, klapa „Priženca“, otok Hvar. U lijepom programu koji je potrajao više od sat vremena su se izmjenjivali izvođači, a sve je pratila publika na prepunom trgu i sve sudionike nagradila zasluženim pljeskom – ističu iz KUD-a.

-Još je sezona, svi radimo i znamo kako se teško organizirati za negdje otputovati dva dana. Zato se svim svojim članovima zahvaljujem na trudu i odricanju, jer je to jedini način kako smo mogli realizirati ovo putovanje, i predstavljati svoj otok. Isto tako za realizaciju ovog putovanja se zahvaljujem JVP Mljet i njihovom Zapovjedniku Mariju Dabeliću, načelniku Općine Mljet Đivu Marketu te prijateljima iz mješovite klape Kurenat – naglašavaju.

Autor fotografija: Nikola Radovani

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist