Grad

PREPORUKA RODITELJIMA U DVA VRTIĆA Necijepljena djeca neka ostanu doma do 26. lipnja

vrtic obavijest ospice

Roditelje mališana iz vrtića Palčica i Pčelica jutros je dočekala obavijest, odnosno preporuke vezane za pojavu ospica na dubrovačkom području.

Preporuka je da djeca necijepljena protiv ospica trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja ove godine.

Naime, roditelji djece koja nisu cijepljena protiv ospica pozivaju se da se jave izabranim pedijatrima i cijepe ih u što kraćem vremenskom roku, a o tome su dužni obavijestiti zdravstvenu voditeljicu, odnosno voditelja vrtića. Sva djeca, dakle, koja nisu cijepljena protiv ospica trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja 2018. godine.

Navodi se nadalje da ako među necijepljenom djecom postje ona koja su imunokompromitirana (maligne bolesti, radioterapija, kemoterapija, biološka terapija i sl.), neka se njihovi roditelji jave na Odjel za epidemiologiju.

-U narednim danima, također sva cijepljena djeca koja pohađaju vrtić, a razviju neki od respiratornih ili općih simptoma koji mogu upućivati na ospice potrebno ih je odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati infektologa bez odlaska pedijatu. U tijeku je provjera cjepnog statusa svih djelatnika Dječjih vrtića Dubrovnik – navodi se u obavijesti.

Kako nam je objasnila ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać, u dva spomenuta vrtića obavijest je stavljena iz preventivnih razloga jer su neke osobe oboljele od ospica prolazile kroz njih.

 

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist