Aktualno

Preminuo krajobrazni arhitekt dr. Bruno Šišić

sisic vrtovi033

U 88. godini života napustio nas je krajobrazni arhitekt dr. Bruno Šišić, neupitni autoritet u krajobraznoj arhitekturi i izvan granica države. Šišić je rođen u Dubrovniku 3. lipnja 1927., gdje je pohađao osnovnu školu, klasičnu gimnaziju i glazbenu školu (violina).

Kao srednjoškolac, od siječnja 1944. sudjelovao je aktivno i organizirano u antifašističkom pokretu, početkom listopada bijegom iz Dubrovnika stupio je u NOV. Teško je ranjen i liječen u savezničkim bolnicama u južnoj Italiji (Gravina, Trani).

Po povratku u Dubrovnik travnja 1945. do jeseni položio je 8. razred gimnazije i mature, a u listopadu 1945. g. upisao je agronomiju na tadašnjem Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1950. godine, a doktorsku dizertaciju obranio 1986. godine.

Iza sebe je ostavio izuzetno bogat znanstveni opus, a pored brojnih radnih skica i crteža, izradio je više od stotinu projekata vrtne i krajobrazne arhitekture za javne vrtove i perivoje u Dubrovniku, za zelene prostore stambenih odnosno turističkih objekata i zona na dubrovačkom i širem području. Kroz rad i projektiranje produbljavao je spoznaje o primorskim i posebno južnojadranskim krajobrazima te na tome temeljio pristup oblikovanju i uređivanju dubrovačkih vrtova, i krajobraza uopće…

Bogatu Šišićevu biografiju možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist