Crna kronika

PREMINULA TEA KOROLIJA Na Korčuli ispraćaj poznate producentice

20.09.2019. Rovinj Weekend media festival 2019. Predavanje DNK premium serijskog programa. Tea Korolija. Foto Matija Habljak PIXSELL
20.09.2019., Rovinj - Weekend media festival 2019. Predavanje DNK premium serijskog programa. Tea Korolija.rPhoto: Matija Habljak/PIXSELL

Poznata hrvatska producentica Tea Korolija preminula je danas u 49. godini života nakon duge i hrabre borbe s teškom bolešću, objavili su iz njene producentske kuće Adrenalin, piše Večernji.

Tea je diplomirala filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Profesionalnu karijeru započela je radeći na produkciji TV reklama. Direktorica Le Spot Productions, tvrtke koja je producirala neke od najupečatljivijih reklama, postala je 2004., a od 2014. vodi producentsku kuću Adrenalin gdje se fokusirala na razvoj i produkciju originalnih serijskih programa u Srbiji i regiji.

U tom razdoblju realizirane su neke od najpopularnijih i najgledanijih serija, poput “Bese” (prva i druga sezona), koja je spojila svjetske i regionalne producente i talente, pomaknula granice i postigla zapaženu gledanost u cijeloj regiji i svijetu, zatim serije “Žmurke”, “Na riječ na riječ”, “Pogrešan čovjek”, kao i nekoliko različitih TV formata poput “Potjera”, “Flashback” i drugi.

Vijest o smrti Tee Korolije pogodila je njene kolege i suradnike koji se opraštaju od nje.

– Nekad riječi naprosto ne mogu dovoljno dobro izraziti tugu povodom nečijeg preranog odlaska ili ljudsku i profesionalnu veličinu nečijeg lika i djela. S Teom Korolijom je tako u oba slučaja. Rijetko kada u životu se sretne jedna tako predivna, prepametna i talentirana osoba, bila je pojam onoga što se zove producent(ica), a sa Besom, čije je dvije sezone realizirala s kolegom Igorom Stoimenovom, pokorila je regiju, ali i svijet, te stvorila ime koje smo još dugo trebali gledati na špicama najgledanijih dramskih serija i filmova, od kojih smo neke sve donedavno planirali i zajedno producirati ovdje u Zagrebu gdje je živjela. No ipak, najvažnija uloga u njenom životu bila je ona majke njezinog sina jedinca Franka kojeg je voljela više od života i kojeg će sada čuvati odozgo u beskraju vremena. Neka joj je vječna slava i hvala, falit će mi neopisivo mnogo – kazao je za Večernji producent Fran Juraj Prižmić.

Ispraćaj će se održati u krugu obitelji na Korčuli, a datum i mjesto komemoracije bit će naknadno objavljeni.

Foto: Rovinj – Weekend media festival 2019.Tea Korolija/Matija Habljak/PIXSELL 

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist