Aktualno

PREMIJER U BISKUPOVOM DOMU Zahvala za dvije darovane nekretnine Biskupiji

plenkovic uzinic02

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je ove subote predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u pratnji ministara i gradonačelnika Mata Frankovića u Biskupovom domu.

Na susretu se razgovaralo o povijesti, sadašnjosti kao i budućnosti Dubrovačke biskupije. Ovom prilikom biskup se zahvalio Vladi RH na jučer potpisanom sporazumu o darovanju nekretnina Dubrovačkoj biskupiji.

Darovana nekretnina u k.o. Dubrovnik, u naravi ruševna zgrada ukupne korisne površine 678,44 m2, neposredno je povezana s biskupijskom zgradom u ulici Braće Andrijića, br. 8, te će se na isti način krenuti prema obnovi, rekonstrukciji i omogućavanju stanovanja obiteljima unutar povijesne jezgre Grada Dubrovnika.

Nekretnina u k.o. Gruž, u naravi zemljište ukupne površine 6221,80 m2, darovana je u svrhu izgradnje pastoralnog centra i Caritasa na Solitudu. Navedene nekretnine daruju se kao zamjena za dio imovine oduzete Dubrovačkoj biskupiji i njezinim institucijama. Dubrovačkoj biskupiji u vrijeme od 1945. godine do 1958. godine nacionaliziran je velik broj nekretnina (samostalnih stambenih objekata i zemljišta). Samo unutar povijesne jezgre Grada biskupiji je nacionalizirano više od 120 stanova procijenjene ukupne površine više od 10.000 m2, za koje nije moguć naturalni povrat.

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist