Grad

Preko pet tisuća građana koristi pravo na godišnje pokaze, Lokrum i ove godine ostaje otvoren izvan sezone

lokrum facebook

Javna ustanova Rezervat Lokrum u 2024. godini nastavlja bilježiti izvrsne rezultate. Od početka sezone do 25. kolovoza 2024. godine zabilježeno je 185.365 posjetitelja, dok je u istom razdoblju 2023. godine zabilježeno ukupno 147.807 posjetitelja, što čini povećanje od 20 posto. U istom razdoblju zabilježeno je povećanje u ostvarenim prihodima od 30,55 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Najveći broj posjetitelja zabilježen je dana 20. kolovoza s ukupno 2.271 posjetitelja.

Za posjet Lokrumu građani Dubrovnika ostvaruju pravo na godišnji pokaz I. kategorije po cijeni od 14 eura, dok stanovnici drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjet posebnom rezervatu šumske vegetacije i području ekološke mreže NATURA 2000 mogu ostvariti kupnjom pokaza II. kategorije, koji stoji 20 eura. Djeca do 16 godina na području Županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i ulaz u Rezervat. Građani ove pogodnosti koriste u velikoj mjeri pa je tijekom ove godine izrađeno ukupno 5.319 godišnjih pokaza; 4.780 pokaza I. kategorije i 539 godišnjih pokaza II. kategorije.

Građanima Republike Hrvatske i korisnicima DU PASS-a dostupni su različiti popusti i pogodnosti prema objavljenom cjeniku Ustanove za 2024. godinu.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik i Javna ustanova Rezervat Lokrum uvažili su želje građana iskazane na zboru građana povijesne jezgre te je posjet otoku od prošle godine bio organiziran i u zimskom razdoblju, kada su vremenski uvjeti dozvoljavali plovidbu. Prema planovima Javne ustanove, Lokrum će, kao i prethodne godine, ostati otvoren za posjete do 15. prosinca 2024. te će ponovno biti dostupan građanima u razdoblju od 1. veljače do 1. travnja iduće godine (vikendima), a sve sukladno vremenskim uvjetima. Od 1. studenoga prijevoz putnika preuzima brod Argosy koji ima dozvolu Hrvatskog registra brodova za plovidbu po zimskim uvjetima.

Navedenim rezultatima doprinijele su brojne investicije, ali i kvalitetna priprema sezone. Izgradnjom nove hidrantske mreže visoke zone otoka Lokruma značajno je podignuta razina protupožarne zaštite Rezervata, a među brojnim investicijama ističe se i izgradnja katamarana na hibridni pogon ‘Lacroma’ koji od prošle godine Lokrum povezuje s Arboretumom Trsteno, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

HVALE SE IZ GRADA: Postsezona će nam trajati sve do prosinca

Dulist

GRUŽ, KANTAFIG, ŠIPČINE, NUNCIJATA Zatvorite prozore i vrata, zamagljuje se protiv komaraca

Dulist

GRADONAČELNIK NAJAVIO VAŽAN PROJEKT Hoćemo li konačno dočekati garažu u Čokolinu!?

Dulist