Aktualno

Pregovori u zdravstvu gotovi idući tjedan?

bolnica medarevo8650


Čelnici zdravstvenih sindikata izrazili su nakon današnjeg kruga pregovora u Ministarstvu zdravlja nadu da će kolektivni pregovori biti završeni idućeg tjedna, kada bi mogao biti potpisan i novi kolektivni ugovor za zdravstvo.

Iako nisu bili složni u procjeni je li izglednije da pregovori budu završeni početkom ili krajem tjedna, sindikalni čelnici rekli su novinarima da su ostvareni pomaci o nekim bitnim pitanjima, poput uvjeta rada.

'Raspravljali smo o bitnim pitanjima i tu smo se donekle pomaknuli', rekao je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata koji je danas štrajka već 31. dan. Današnje pregovore ocijenio je sadržajnim, a nastavak najavio u ponedjeljak, kada očekuje da bi pregovori mogli i završiti.

Ni danas nismo dobili računicu za dežurstva i pripravnost, rekla je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenka Avberšek koja ističe da iz iskustva zna da to neće biti tako brzo gotovo, kako kaže Babić. Anica Prašnjak rekla je pak da su danas 'načeta' materijalna prava, a sada je na potezu ministar Rajko Ostojić koji mora vidjeti kolikom blagajnom raspolaže. Po njezinoj procjeni, pregovori bi mogli biti gotovi idućeg petka.

I ministar zdravlja Rajko Ostojić uvjeren je da će pregovori biti gotovi slijedećeg tjedna, a hoće li to biti početkom ili sredinom tjedna, kaže, ovisi o sindikatima.

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist