Kultura

Predstavljena slikovnica o djetinjstvu Vlaha Bukovca

bukovac slikovnica naslovna

Vlaho Bukovac – djetinjstvo naziv je slikovnice u izdanju Muzeja i galerija Konavala, koja je u nedjelju promovirana u vrtu Kuće Bukovac.

Autorica teksta je Lidija Crnčević, a ilustracija Nora Mojaš. Na promociji su uz autorice sudjelovale promotorice Jelena Obradović Mojaš i Marija Radonić te ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić.

Slikovnica Vlaho Bukovac – djetinjstvo je prva od šest dijelova u kojima se želi prikazati život velikog slikara Vlaha Bukovca. Osim svoje iznimne slikarske karijere Bukovac je izuzetno zanimljiva ljudska sudbina dječaka iz Cavtata koji je oplovio svijet i živio u tadašnjim velikim metropolama iz kojih se vraćao svojemu Cavtatu, milom gnjezdu kako ga je sam nazivao. U ovom prvom dijelu Lidija Crnčević je prepričala dio života do Vlahove četrnaeste godine kad se vratio iz Amerike u svoj rodni Cavtat.

Slikovnica je bogato ilustrirana fotokolažem dizajnerice Nore Mojaš koja je koristeći se arhivskim fotografijama, simbolima i tipičnim prirodnim dekoracijama Mediterana uspjela u čitatelju na najpotpuniji mogući način izazvati mirise i boje Cavtata i okolice s kraja 19. stoljeća.

U prepunom vrtu Kuće Bukovac druženje se nastavilo uz glazbeni program Vedrana Mezeja.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist