Kultura

PREDSTAVLJENA NADOLAZEĆA PREMIJERA ‘Madama Butterfly’ s vrhunskim solistima i pjevačima

opera kmd 1

Na konferenciji za medije u atriju teatra predstavljena je nadolazeća premijera opere ‘Madama Butterfly’ u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića. Riječ je o koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i Kazališta Marina Držića u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
Ravnatelj KDM-a Paolo Tišljarić istaknuo je kako je kazalište otvoreno prije 160 godina i to operom ‘Ernani’ Giuseppe Verdija te kako ova suradnja je posebno važna jer se njome nastavlja tradicija postavljanja opernih naslova u teatru.
Redatelj je objasnio kako je običaj da u manjim kazalištima u opernim produkcijama nastupaju pjevači na početku ili zalasku karijera te kako se rijetko pozivaju operni pjevači velikih karijera.

-To ovdje mijenjamo i pravimo ‘Madamu Butterfly’ s vrhunskim solistima i pjevačima. Podjela će biti kao da gledate predstavu u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Areni u Puli. Riječ je punokrvnoj predstavi koja je prilagođena ovom kazalištu. Zasigurno će zadržati dimenziju vizualno atraktivne predstave i opernog spektakla – kazao je Blažević.
U predstavi nastupaju i učenice Baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića.
Premijera ‘Madama Butterfly’ je u petak, 25. listopada, u 20 sati na Velikoj sceni. Reprizna izvedba je u nedjelju, 27. listopada, u iste ure.
Foto: Marijan Marinović/KMD

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Humanitarni koncert Gorana Karana za Dječji dom Maslina

Dulist

[FOTO] LINĐOVA REVIJA U sklopu Godine UNESCO-ve svjetske baštine prikazane nošnje, pjesme i plesovi

Dulist

‘OD RUHA DO RUHA’ Predstavljena edukativna publikacija za djecu o tradicijskoj odjeći i nakitu

Dulist