Kultura

Predstavljena mobilna aplikacija ‘Tradicija karnevala u Cavtatu’

Karneval u Cavtatu 5

U četvrtak u Kući Bukovac održana je promocija mobilne aplikacije Tradicija karnevala u Cavtatu. Riječ je o aplikaciji koja je dostupna na sedam karnevalskih lokacija u Cavtatu.

Učitavanjem QR koda na određenoj lokaciji može se dohvatiti sadržaj koji tumači karnevalske tradicije toga mjesta. Aplikacija je svojevrsna baza podataka koja će se nadograđivati kako bi i sama lokalna zajednica mogla doprinositi sadržaju. Ovakav način prezentacije uvjetovan je nedovoljnim prezentacijskim prostorom u Cavtatu gdje bi se obrađivale zavičajne teme. Muzej se širi na virtualni svijet, a u realizaciji ovoga projekta financijski je pomogla Turistička zajednica Općine Konavle. Na promociji su sudjelovali Petra Kralj Fox kao idejni začetnik projekta, Maris Stanović koja je interpretirala specifičnosti karnevala u Cavtatu i pojasnila rad aplikacije te ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić.

Na kraju se uzvanicima obratila Lucija Vezilić, predstavnica Turističke zajednice Općine Konavle, a polaznici likovnih radionica Kuće Bukovac uveličali su promociju kostimima koje su samostalno izradili tijekom godine.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist