Zanimljivosti

Predstavljena knjiga Đura Benića

benic knjiga naslovna

Đuro Benić, profesor na sveučilištima u Dubrovniku i Zagrebu, predstavio je svoje dvije knjige: „Uvod u ekonomiju“ i „Mikroekonomija: menadžerski pristup“ u Kampusu.

 
O knjigama su govorili recenzenti, profesori Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i to za knjigu „Uvod u ekonomiju“ prof. dr. sc. Ivo Družić, a za knjigu „Mikroekonomija: menadžerski pristup“ prof. dr. sc. Lorena Škuflić i prof. dr. sc. Jasminka Šohinger. Recenzenti knjiga usuglasili su se kako su knjige među najvrjednijim djelima ekonomske znanosti u Hrvatskoj. Prof. dr. sc. Ivo Družić kazao je kako kod nas nema tako „strukturiranog djela kao što je Uvod u ekonomiju.
– To je vrijedan, studentima potreban i koristan sveučilišni udžbenik koji će ostaviti trajni trag u sveučilišnoj udžbeničkoj literaturi iz područja ekonomije – naglasio je.
– U odnosu prema drugim udžbenicima ove vrste djelo „Mikroekonomija: menadžerski pristup“ svrstala bih u sam vrh – rekla je prof. dr. sc. Jasminka Šohinger a prof. dr. sc. Lorena Škuflić te je dodala kako je „ovaj rukopis novina u pristupu i ne može se usporediti s drugim djelima iz područja mikroekonomije jer je u svom sadržaju osim teorije obuhvatio i njezinu primjenu u realnoj sferi života“. Stoga je, osim profesorima i studentima, namijenjen i menadžerima te poduzetnicima kao korisna podloga u donošenju svakodnevnih odluka.
 
Autor prof. dr. sc. Đuro Benić istaknuo je kako je svjestan da studenti teško polažu njegove predmete i problem vidi u učenju iz skripti napravljenih na nekoliko desetaka stranica.  Kao nastavnik, dodaje, trudi se razviti ekonomsku logiku u studenata i naglašava kako je udžbenik „Uvod u ekonomiju“ rađen „laganim pristupom“ da bi studente uveo u problematiku ekonomske teorije, za razliku od knjige „Mikroekonomija: menadžerski pristup“ koja na složeniji način analizira funkciju potražnje, ponude i parcijalne ravnoteže, ponašanje potrošača, proizvodnju, troškove i teorije poduzeća.
 
Promociju knjiga organizirali su Sveučilište u Dubrovniku, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Školska knjiga.
 
 

Pročitajte još

Mateo Biloš: Volio bih u Dubrovniku nešto stvoriti, ali zbog kilaže sam jako lijen

Dulist

[FOTO] Nova kolekcija suvenira hrvatskog dizajna obogatila je butigu u Dvoru

Dulist

[FOTO] AKCIJA ČIŠĆENJA U Uvali Lapad izvučeno čak 300 kg otpada

Dulist